>>DatorGuiden<< Förbättra din tid vid datorn. Just nu finns det 23 inlägg med tips och 2 med roliga ting. Copyright: Text (C) VR. Bilder (C) Stock.xchng, (C) Microsoft, (C) Everystockphoto, (C) Stockvault.

Vote Earth!

Vote Earth!

onsdag 15 juli 2009

Gratis bilder

Är du i behov att ha bilder i exempelvis i en tidning, men inte vill betala för bilderna? Eller är du trött på Googles Bilder, som kan vara upphovsrättsskyddade? Då kan jag starkt rekommendera Stock.xchng. En helt gratis bildtjänst, till skillnad från exempelvis iStockphoto som kostar en del, per bild. På Stock.xchng behöver du bara registrera dig här (helt gratis), men innan du registrerar dig kan du ta en förhandstitt genom att söka på något ord på engelska, i sökrutan till vänster på sidan.

1. När du har registrerat dig, gå in på hemsidan och logga in i rutorna uppe till vänster och tryck på Enter på tangentbordet.
2. I sökrutan på sidan kan du skriva in ett ord på engelska och söka efter bilder, och tryck på "Search".
3. När du har hittat en bild (oftast finns det flera sidor) som du vill ha, klicka på den.
4. På sidan som kommer upp scrollar du ner till "Download"-knappen och trycker på den.
5. Nu kommer ett fönster med bilden förstorad upp. Högerklicka på bilden och välj "Spara som...", "Spara bild som..." eller liknande. Välj var du vill ha den på hårddisken.
6. Sedan är det bara att förminska den i något bildprogram, eller med exempelvis "Microsoft Office Picture Manager", och använda bilden precis som du vill!
(OBS! Du får ej dela med dig av bilden eller utge dig för att vara skaparen av bilden!)

Andra sidor:
Morguefile ingen registrering
StockVault ingen registrering
EveryStockPhoto ingen registrering, söker från olika sajter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar